Aagaard og Høgaard trynede Bjerringbro

10. december 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg kom i dén grad tilbage på sejssporet, da holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter tilbageerobrede 1.førsteplads i landets næstbedste håndboldtække med en sejr på 32-28 over Bjerringbro FH, der var langt mere sikker end cifrene antyder.

Takket være en storslået præstation af truppens to unge spillere Emma Aagaard Poulsen og Frida Høgaard Nielsen, som til sammen scorede halvdelen af de nordjyske mål, var der nemlig aldrig for alvor spænding om kampens udfald.

– De spiller jo rigtig fint. Det lyder måske hovskisnovski, men det er ikke fordi, jeg som sådan er overrasket, men jeg synes, at de til træningerne op til kampen her, har været rigtig dygtige, både defensivt og offensivt. At de så kan overføre det til banen i dag, det er jo bare fedt for dem individuelt, men det er også fedt for holdet, for det giver os lige pludselig mange flere parametre. Nu ved vi, at de to er klar til at byde ind, hvis de pludselig får chancen, og det gør os jo mere komplekse at spille imod, lyder roserne fra cheftræner Allan Heine.

Det var ellers gæsterne, der frister en tilværelse på 1. divisionens fjerdeplads, der startede opgøret bedst, hvor holdet med et effektivt 5-1-forsvar i samspil med et par sløsede EH-afslutninger fik bragt sig i front med 2-6 efter blot 9 minutters spil. En hurtig timeout af Allan Heine fik dog hjemmeholdet i gang i kampen. Forsvaret lukkede fuldstændigt af, mens millimeterpræcise udkast af Jesse Van de Polder til særligt Rikke Hoffbeck først lukkede hullet til 8-8, og derefter bragte Aalborgholdet på sejrskurs 10-8 efter et kvarters spil.

I halvlegens sidste halvdel lykkedes det først Bjerringbro at udligne til 12-12, men herfra begyndte nordjydernes yngste spiller, Frida Høgaard Nielsen, at give beviser på sin enorme skudstyrke. Med tre vilde smæk mod mål i træk var hun en af de helt store årsager til, at hjemmeholdet ganske fortjent kunne gå til pause foran 15-12.

Kampen afgjort efter 45 minutter

Fra anden halvlegs start lukkede nordjyderne for alvor af i forsvaret, og da Emma Aagaard samtidig tilsluttede sig Frida Høgaard Nielsens imponerende målshow i den anden ende med et sandt raid mod Bjerringbro-målet, så var der for alvor lagt i juleovnen til en aalborgensisk storsejr. Hele 8 gange lynede Emma Aagaards højrearm i anden halvleg, og det var stærkt medvirkende til, at kampen virkede afgjort allerede efter 46 minutter, da selv samme Aagaard bragte nordjyderne i front med knusende 28-18.

Herfra begyndte Bjerringbro med et par sidste desperate krampetrækninger at vende slagets gang. En ekstra mand i angrebet fik resultatet reduceret til 29-22, inden de med knap fem minutter tilbage af kampen forsøgte sig med et helbanepres. Tættere på end 32-28 kom de dog ikke, og dermed er EH Aalborg tilbage på 1. divisionens dukseplads, som for en kort bemærkning var udlånt til Ringkøbing.

– Jeg er rigtig godt tilfreds med det. Vi kommer ned 2-6, og skal lige ind og mærke kampen. Vi var måske lidt spændte oven på vores seneste kamp, men derfra sidder vi jo fuldstændig på kampen, og har stor kontrol hele vejen – defensivt såvel som offensivt. At Bjerringbro får lov til at score 28 mål, det er sådan lidt et billede af, at vi kommer meget foran, og så bliver det lidt ”nu bytter vi mål”, og så går de i deres 7 mod 6-spil, som de spiller rigtig, rigtig flot, og vi brænder lidt nogle chancer. Så bliver det lidt rodet, men det er sådan det er, siger Allan Heine.

Næste kamp for EH Aalborg spilles allerede på lørdag den 12. december klokken 14.00, hvor holdet på udebane i vestjyskBANK Arena i Hadsten skal ud i endnu et topopgør, når 1. divisionens nummer tre Hadsten Håndbold tager imod de nordjyske ligaaspiranter.

 

EH Aalborg – Bjerringbro FH 32-28 (15-12)

Målscorere: 

Emma Aagaard 10, Frida Høgaard Nielsen 6, Rikke Hoffbeck 5, Anne Brinch-Nielsen 3, Emma Laursen 2, Sandra Erlingsdottir2 , Märta Hedenquist 2, Mille Eisenhardt 1 og Mette Klostermann 1.

Stillinger undervejs:

0-2, 2-6, 6-8, 11-8, 12-12, (15-12), 18-12, 22-15, 28-18, 29-23, 32-28


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018