Beskeden Bundesligakeeper: – Jeg ser ikke, hvor jeg kaster

9. september 2020

Af Stefan Holmager Larsen

Der var storspil og gode præstationer over hele linjen, da håndboldkvinderne fra EH Aalborg søndag udraderede sydfynske Gudme HK i sæsondebuten i 1. division, men det var dog alligevel defensiven og kontrafasen, der løb med overskrifterne i sejren på hele 32-18.

Bagest på banen havde EH Aalborgs nye hollandske keeper en fremragende søndag med et to-cifret antal redninger mod de gulblusede gæster, og publikum i Nørresundby Idrætscenter bør allerede efter sæsonens første kamp kende navnet Jesse Van de Polder. Efter en nervøs start spillede den hollandske målkvinde sig på fornemmeste vis ind som kampafgørende sidste skanse med redninger fra både fløje og streg samt deciderede gribere fra Gudmes bagspillere.

– I starten var jeg ikke tilfreds med min egen præstation, hvor jeg lidt mistede mit fokus, men efter et par redninger kom jeg tilbage i kampen takket være et virkelig velspillende forsvar, der hjalp mig til at tage ekstra mange bolde i kampen, lyder det fra målkvinden.

Store roser fra træneren

Jesse Van de Polder startede sin karriere i den hollandske klub HV Quintus, inden hun i 2018 flyttede til udlandet for at gøre karriere i Tyskland. Her spillede hun sig til en kontrakt med Bundesligaklubben TuS Metzingen, med hvem den 22-årige hollænder i sidste sæson nåede at vinde bronzemedaljer, inden turen altså i denne sæson er gået til Aalborg, hvor hun på kort tid har spillet sig ind som profil på 1. divisionsholdet.

– Jeg har et billede af, at Jesse er faldet rigtig godt til og nyder at være her, og det vi ser fra Jesse mod Gudme, det er – i hvert fald i de sidste 45 minutter – dét niveau, vi har set i alle træningskampe. Specielt det her med at sætte boldene i gang, det er hun rasende dygtig til, og det var faktisk ekstra udtalt i kampen. Det var fedt at se, at hun også lige steppede et ekstra skridt op, når det nu gjaldt, lyder det fra cheftræner Allan Heine.

Jesse Van de Polder stjal showet med netop et væld af lange udkast, der i præcision ville være en kirurg på Aalborgs Sygehus Syd værdig, og gang på gang blev dræbende projektiler sendt af sted til de aalborgensiske fløje, der lige så sikkert hamrede boldene i mål. Og trods store roser fra træneren, så er hovedpersonen selv mere beskeden, om kvaliteten af udkastene.

– Altså, det er jo noget vi gør til hver træning, og noget som en målvogter skal være god til, fordi det er så vigtigt, men vores fløje er så hurtige, at jeg nærmest ikke engang ser, hvor jeg kaster bolden hen, for de løber bare lige ind i den hver gang, så det er virkelig fedt, lyder det fra Jesse Van de Polder.

EH Aalborgs næste kamp bliver spillet på lørdag på udebane i Aabenraa, hvor holdet møder SønderjyskE.

Bannerfoto: EH Aalborg Support


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018