Brinch gik forrest da Aalborg tæskede Rødovre

26. oktober 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Bolderobringer i forsvaret, mål fra fløjen, i kontrafasen, fra hopskud og flere målgivende afleveringer til sine medspillere. EH Aalborgs rutinerede fløjspiller Anne Brinch-Nielsen var hér, dér, og alle vegne, da 1. divisionens tophold lørdag eftermiddag på hjemmebane tog sæsonens syvende sejr på stribe med 33-22 over Rødovre HK.

– Nogle dage der lykkes det bare. Jeg har gået og trænet på det i lang tid; på at skyde lidt bagfra og på at spille ind til stregen. I dag får jeg ikke spillet stregen så meget, men jeg får skudt lidt, så det er jo bare fedt, og det er sjovt, når det lykkes, lyder det fra den nordjyske fløjspiller, som fuldt fortjent løb med titlen som kampens bedste EH Aalborg-spiller.

I en kamp, hvor hjemmeholdet startede lige så koncentreret, som cheftræner Allan Heine inden opgøret havde proklameret, at de skulle, brugte nordjyderne blot 2 minutter og 40 sekunder til at bringe sig i front med 3-1, og da der efter et kvarters spil lyste 9-4 på måltavlen, virkede den nordjyske sejr sikker. Herefter fulgte dog et hæsblæsende kvarter med et hav af scoringer til begge hold, og hvor det langt fra var til at se, at det faktisk var to af 1. divisionens bedste forsvar, der stod overfor hinanden.

– Jeg synes, vi spiller noget rigtig godt angrebsspil. Vi laver rigtig mange mål – 17 til halvlegen. Det skal vi overhovedet ikke brokke os over. Samtidig står Jesse (Van de Polder red.) en sindssygt god kamp. Vi er ikke helt oppe i det forsvarsniveau, vi gerne vil være på, men Jesse redder os i rigtig mange situationer, så på den måde går vi alligevel godt til pausen, siger Anne Brinch-Nielsen, som sammen med holdkammeraterne var i front 17-12 efter 1. halvlegs afslutning.

Tilfreds træner sender roser til Rødovre

Anden halvleg startede som en til tider tåkrummende affære med ukoncentrerede afleveringer, flere boldtab og uheldige afslutninger i begge ender, men efter knap 10 minutter havde de nordjyske værter fået indstillet sigtekornet, og takket været blandt andet tre scoringer i træk og en bolderobring af Anne Brinch-Nielsen rykkede EH Aalborg fra 20-16 til 28-17 og knuste enhver tvivl om, hvem der var stærkest i kampen, og herfra kørte aalborgenserne en sikker 11-målssejr på imponerende 33-22 i hus.

– Jeg synes faktisk, at Rødovre er et rigtig fint hold. Jeg synes, at de har nogle rigtig gode kvaliteter og nogle gode spillere, så jeg er godt tilfreds med, at vi fra starten af sætter os tungt på kampen og får også en solid sejr, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine, som udover modstanderholdet også havde store roser til sin højrefløj efter kampen.

– Det er jo ikke fordi, at vi er super overraskede over, at Anne kan lave mål på de måder, som hun gør i dag. Hun har virkelig flyttet sig i denne sæson, og det her, det er jo sådan noget, hun løber og gør til træning. Jeg har sparket lidt til hende og sagt, at nu må hun også gerne gøre det i kamp, men den måde hun så gør det på i dag, er jo virkelig, virkelig stærk. Ikke nok med, at hun laver syv mål, hun laver også bolderobringer, og hun er jo fremragende i forsvarsspillet, hvor hun er virkelig dygtig til at lukke sit forsvarsområde ned, så det var en rigtig, rigtig flot kamp af hende, siger Allan Heine om Anne Brinch-Nielsen.

Næste kamp for EH Aalborg bliver spillet torsdag den 5. november klokken 19.30, hvor holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter får besøg af Bjerringbro FH.

 

EH Aalborg – Rødovre HK 33-22 (17-12)

Målscorere: 

Anne Brinch-Nielsen 7, Märta Hedenquist 5, Mille Eisenhart 5, Sandra Erlingsdottir 4, Rikke Hoffbeck 4, Emma Aagaard Poulsen 2, Verena Osswald 2, Emma Laursen 1, Line Hinhede 1, Frida Høgaard Nielsen 1 og Mette Klostermann 1.

Stillinger undervejs:

3-1, 9-4, 13-8, 15-9, (17-12), 19-15, 20-16, 25-16, 28-17, 31-20, 33-22


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018