Corona Comeback: EH Aalborg klar til topkamp mod ærkerivaler

20. november 2020

KØB BILLET TIL KAMPEN MOD RINGKØBING

LØRDAG D. 21. NOVEMBER KL. 14:00 I NØRRESUNDBY IDRÆTSCENTER

TRYK HER!

Af Stefan Holmager Larsen

28 dage. Så længe er der gået, siden håndboldkvinderne fra EH Aalborg sidst har været i kamp i landets næstbedste håndboldrække, efter den verdensomspændende coronapandemi endnu engang har sat sit præg på dansk håndbold. Egentligt skulle nordjyderne i denne periode have spillet yderligere to kampe i turneringen mod Bjerringbro FH og TMS Ringsted, men trods manglende kamptræning, så er det en aalborgensisk trup, der er 100 procent klar til at byde Ringkøbing Håndbold velkommen til topopgør.

– Vi spiller en del kamp til træningerne og har en rigtig god gruppe, og man kan sige, at Ringkøbing er ligeså meget ude af kampform, som vi er, så vilkårene er nogenlunde ens. Så jeg håber, at vi er klar til at ramme det niveau, som vi indtil nu har ramt i 1. division, lyder det fra cheftræner Allan Heine.

Inden sæsonen startede var EH Aalborg og lørdagens gæster fra Ringkøbing Håndbold udråbt som to af favoritterne til at snuppe førstepladsen og den direkte oprykning til Bambusa Kvindeligaen, og efter de første syv spillerunder ligger de to mandskaber da også godt til i tabellens absolutte top med en øjeblikkelig dukseplads til nordjyderne og en tredjeplads til Ringkøbing. Men hvor EH Aalborg hidtil har gjort rent bord og taget lutter sejre, så er det vestjyske tophold to gange i sæsonen snublet i jagten på point. Første gang var et overraskende uafgjort resultat på 27-27 hjemme mod Bjerringbro, mens de for godt en måned siden ligeledes på hjemmebane mistede begge point i 24-25-nederlaget til Hadsten Håndbold.

– Jeg synes, at Ringkøbing har været lidt uheldige i de to situationer, hvor de måske ikke har spillet deres bedste, men de kunne sagtens have vundet begge kampe. Dét, jeg synes, er en tendens ved Ringkøbing, er, at de starter stort set alle kampe rigtig, rigtig stærkt og kommer med et meget hårdt tryk. Men hvis vi formår at komme igennem det og kan komme godt til pause uden at være for meget bagud, havde jeg nær sagt, så er det en kamp, som jeg tror på, at vi stille og roligt vil komme til at sætte os på, men det kræver også, at vi virkelig holder fast i starten, for der kommer de med et enormt tryk, siger Allan Heine, som har stor respekt for lørdagens modstander.

– Jeg synes faktisk, at de har en rigtig god kæde af spillere og nogle gode folk siddende ude på bænken også. Af dem man skal holde øje med er det specielt deres topscorere i (Jane red.) Mejlvang og (Camilla red.) Faartoft, som er rigtig godt skydende, men de har også to gode spilstrateger i bagkæden, der skaber nogle gode situationer både for deres strege og deres fløje, som også er hyppigt scorende. Foruden vores pokalkampe så er det dét hold, vi har mødt indtil nu, hvor vi skal være mest opmærksomme på flest forskellige ting og detaljer i spillet, og derfor er det selvfølgelig også spændende at blive matchet mod så stærkt et hold som Ringkøbing, påpeger Allan Heine.

Ærkerivalerne fra Vestjylland

Oprykningsstriden mellem EH Aalborg og Ringkøbing Håndbold er blot endnu et kapitel i historien om to rivaliserende klubber, som både på og udenfor banen har flere tråde trukket imellem sig. I et utal af drabelige kampe står nok opgøret om at undgå direkte nedrykning fra Håndboldligaen i sæsonen 2018/2019 klarest i hukommelsen; i grundspillets næstsidste spillerunde havde nordjyderne kniven for struben og var tvunget til sejr inden udekampen mod Ringkøbing. Trods blot ti spillere på holdkortet og en svingende indsats i første halvleg blev det til sidst en overbevisende EH Aalborg-sejr på 17-25, hvilket blev udslagsgivende for vestjydernes nedrykning til 1. division og nordjydernes forbliven i ligaen.

Udenfor banen har de to hold ligeledes trukket på hinandens veksler. Tidligere har den forhenværende EH-keeper Emma Friberg og træner Morten Secher optrådt for begge klubber, mens det fra de to holds nuværende trupper er Ringkøbings cheftræner Jesper Holmriis og EH Aalborgs bagspiller Line Hindhede samt cheftræner Allan Heine, der har en fortid hos modstanderholdet.

– Det er jo altid en sjov lille kamp i kampen. Jeg er sikker på, at Holmriis rigtig gerne vil slå Aalborg og de gode kammerater, han stadig har her i klubben, og jeg vil ligeså gerne slå Ringkøbing og de kammerater, jeg har dernede fra tiden der. Men det er jo ikke noget man tænker på imens kampen står på, og jeg tænker også, at spillerne har det på samme vis. Altså at det er sjovt lige før og lidt spændende måske, og så kan det også være sjovt bagefter, hvis man er kommet sejrrigt ud af det, lyder det fra Allan Heine.

Kampen mellem EH Aalborg og Ringkøbing Håndbold spilles i Nørresundby Idrætscenter lørdag eftermiddag klokken 14.00.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018