Debutsejr: EH’s kontra smadrede Gudme

6. september 2020

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg fik den bedst tænkelige start på tilværelsen i kvindernes 1. division, da holdet i sæsondebuten trak sig sejrrigt ud af mødet med sydfynske Gudme HK. Hele 32-18 vandt det nordjyske hjemmehold i en ensidig kamp, der mindede mere om en magtdemonstration end en ligeværdig kamp.

– Jeg var meget spændt. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente af Gudme. Jeg havde ikke set så meget på dem. Men dét, jeg var mest spændt på, var, hvordan fik vi løst op for den her nervøsitet og spændthed, der altid er op til en kamp nummer et. Jeg håbede på en sejr, og at det så blev på 14 mål, det er sgu stærkt, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Nervøsiteten skulle nordjyderne dog lige bruge et kvarters tid til at på bugt med, og efter skiftende føringer i kampens indledning spillede EH Aalborgs nye hollandske målvogter Jesse van de Polder sig for alvor ind i kampen med et væld af redninger bag en velspillende EH-defensiv. Herefter rykkede Aalborg fra 5-5 og så sig aldrig tilbage i opgøret. Pausestillingen blev på 13-9, og et kvarter inde i anden halvleg nåede nordjyderne for første gang op på en 10-målsføring ved stillingen 23-13.

– Det er fantastisk at være fløj i sådan en kamp her, for vi ved, at vi bare skal løbe, og så skal vi nok få bolden af målmanden – og det er så Jesse i dag – og de udkast, de ligger bare sidssygt godt. Det, synes jeg, bestemt er positivt, og det er dejligt nemme mål at få, lyder det fra Aalborg-fløjen Rikke Hoffbeck, der med seks mål blev nordjysk topscorer i kampen, hvor hun ligeledes blev kåret som kampens EH-spiller.

Det var dog over hele linjen, at nordjydernes spillere præsterede, og som føringen blev udbygget begyndte Allan Heine at sætte alle sine spillere på banen på skift, men det til trods, så kørte den aalborgensiske kontramaskine som en nysmurt motor i autogear på den tyske autobahn.

– Generelt spiller vores fløje Anne Brinch og Rikke Hoffbeck en god kamp, også defensivt, og så står Jesse også fremragende, efter hun lige får rystet nerverne af sig. Men uansen hvem vi spiller med, så synes jeg, at de leverer et rigtig fint udtryk. Når man kigger over en bred kam, så er det svært at nævne én, frem for en anden. Jeg synes, at det var en rigtig flot holdindsats, lyder det fra Allan Heine.

EH Aalborgs næste kamp bliver spillet på næste lørdag, hvor holdet på udebane møder SønderjyskE.

 

EH Aalborg – Gudme HK 32-18 (13-9)

Målscorere:

Rikke Hoffbeck 6, Line Hindhede 5, Anne Brinch-Nielsen 4, Mille Eisenhart 4, Mette Klostermann 2, Emma Laursen 2, Njoma Zogaj 2, Märta Allervik 2, Verena Osswald 2, Sandra Erlingsdottir 1, Frida Nielsen 1, Emma Poulsen 1.

Stillinger i kampen:

2-1, 3-3, 5-5, 7-5, 9-7, 13-8, (13-9) 17-11, 20-12, 22-13, 28-16, 32-18.

 

Julie Aagaard fik i pausen overrakt blomster af Direktør Henrik Skals som tak for den store indsats i EH Aalborg. Julie indstillede for nyligt karrieren og vi ønsker Julie alt det bedste i fremtiden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018