EH Aalborg på revanchetogt på Midtsjælland

16. december 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg jagter i dén grad oprejsning, når holdet på udebane onsdag aften atter skal i aktion i landets næstbedste håndboldrække. Efter weekendens kollosale kollaps i topkampen ude mod Hadsten Håndbold, der endte med et nederlag på hele 36-24, så skal der nemlig helt andre boller på suppen, når holdet gæster TMS Ringsted.

– Vi skal gøre alt anderledes. Der er jo ikke ret meget, af det vi gør mod Hadsten, som er godt nok. Jo, vi kan godt finde små momenter i kampen, hvor vi kommer med power og energi og træffer nogle gode valg, men håndbold spilles jo kontinuerligt i 60 minutter, og det nytter jo ikke noget, at man kun leverer i små glimt, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Den nordjyske chef er dog advaret på forhånd. De midtsjællandske værter skal ikke tages for lette i dette års 1. division, hvor holdet har været blandt de mest positive overraskelser. Efter at have indledt sæsonen med to nederlag i de første to opgør, så har holdet siden da gjort næsten rent bord og hentet 13 ud af 14 mulige point – heriblandt med en spinkel udesejr over SønderjyskE samt udraderinger af både Roskilde og Hadsten Håndbold. Sidstnævnte blev nedlagt i Østjylland med hele 23-30.

– Det er en hård kamp, der venter dér. Det er et hold, som ikke gør tingene sværere end de er, og så har de nogle målfarlige spillere i (Natascha red.) Wollesen og (Anne Cathrine Delfs red.) Lundbye. De slog blandt andet Hadsten klart i Hadsten, hvor vi lige er blevet sendt ud på røv og albuer. Så vi skal steppe op, hvis vi overhovedet skal have en chance for at være med til noget derovre, slår Allan Heine fast.

EH møder gammel kending 

Den opmærksomme læser vil allerede have bemærket, at det er den tidligere EH Aalborg-spiller Natascha Wollesen, der er fremhævet som TMS Ringsted-profil af Allan Heine. Den stærke bagspiller, der skiftede til den midtsjællandske klub forud for denne sæson, har fået en suveræn start på sit nye hold, hvor hun efter ti spillerunder allerede er noteret for hele 51 scoringer. Det er kun overgået af hendes holdkammerat på venstreback, Anne Cathrine Delfs Lundbye, som har nettet 58 gange hidtil.

De to har været store faktorer i denne sæsons succes, som har bragt TMS Ringsted på en øjeblikkelig fjerdeplads i en klub, der ellers i de sidste mange år har ligget placeret i den nederste halvdel af 1. divisionen. Kigger vi på den øverste hylde, så skal vi næsten 20 år tilbage i tiden for at finde den midtsjællandske klubs seneste visit i håndboldligaen. Det var i sæsonen 2004/05, hvor holdet i 22 spillerunder blot formåede at hente en enkelt sejr – det var i en udekamp i næstsidste spillerunde, hvor holdet besejrede Team Esbjerg med 30-36.

Kampen mellem TMS Ringsted og EH Aalborg spilles onsdag den 16. december klokken 19.30 i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018