Farten blev afgørende, da Aalborg bankede Lyngby

20. september 2020
Næste hjemmekamp: Fredag d. 25. September kl. 19.00
Santander Pokal 1/8 finale – EH Aalborg vs Silkeborg VOEL KFUM

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg sikrede sig lørdag eftermiddag endnu en storsejr i denne sæsons 1. division, da holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter trods startvanskeligheder nedlagde oprykkerholdet Lyngby HK med 27-18.

– Vi får spillet et sted mellem 20 og 25 minutters god håndbold, og det er jo så heldigvis nok til en klar sejr, så det er fint, men vi skal kunne mere, når modstanderen er som i dag, lyder det fra cheftræner Allan Heine.

Kampens indledning blev en rodet affære, hvor Lyngbys langsomme angrebsspil aldrig for alvor blev en trussel for Aalborg-forsvaret. Alligvel formåede nordjyderne aldrig at udnytte de mange sjællandske boldtab til at rykke fra oprykkerne, for hver gang holdet i høj fart spillede sig frem til store chancer blev bolden sendt på stolpen, på Lyngbykeeperens standerben eller lige i hænderne på  selv samme målvogter. Kun nordjydernes svenske stregspiller, Märta Hedenquist Allervik, havde kvaliteterne i angrebet, hvor hun med tre af EH’s første fire mål holdt hjemmeholdet i front.

– Det bliver jo en rodet kamp, og vi havde problemer med at finde flowet. Så gør Lyngby det godt, at de trækker både tempoet og tiden ud af kampen; jeg har sjældent set et hold tage så lang tid om at tage et frikast, og også gerne flere af dem, og så bliver det jo sådan lidt noget rod. Vi står nogle gange i forsvar i halvandet minut, så løber vi kontra og laver et mål efter tre sekunder, og så starter vi forfra igen, og det så er svært at holde koncentrationen, men det er noget, som vi skal blive bedre til, siger Allan Heine.

Offensivt forsvar pressede bundholdet

Derfor var kampen helt lige i godt 20 minutter, hvor EH Aalborg flere gange fik oparbejdet et lille forspring, men hver gang blev hentet af københavner-holdet. Ved stilligen 8-7 tog nordjyderne dog et afgørende ryk med to hurtige scoringer, og derfra ændrede holdet forsvarsformation fra 6:0 til et  mere offensivt et af slagsen, og med det sikrede Allan Heines tropper sig en pauseføring på 13-9.

– Det gør vi for selv at komme i tempo, og for at lægge pres på dem. De havde en klar strategi om, at de ville spille langsomt og passivt, og det fik de lov til, og det er jo fair nok. Det er sådan linjen er i kampen her, og det er jo bare smart spillet, men det ville jeg simpelthen ikke stå og se på længere, og derfor arbejdede vi frem i banen, forklarer Allan Heine.

Fra anden halvlegs start fortsatte EH Aalborg derfor de lovende takter fra før pausen, og det offentive forsvar stressede tydeligt de fodtunge københavnere, som gang på gang mistede bolden eller smed lunkne afslutninger ind til en velspillende Jesse van De Polder i målet. Men modsat første halvleg, så havde EH Aalborg-spillerne nu indstillet sigtekornet, og takket være en storspillende Sandra Erlingsdottir i rollen som både oplægger og gennembrudsspiller, kunne den nordjyske kontramaskine uden større problemer løbe fra gæsterne. 21-12 blev til 26-13, inden Allan Heine gav spilletid til hele bænken og kampen altså endte med en ni-måls-sejr til hjemmeholdet.

Næste kamp for EH Aalborg bliver spillet allerede på fredag den 25. september, hvor holdet på hjemmebane løber ind til sæsonens hidtil største opgave, når ligamandskabet fra Silkeborg-Voel gæster Nørresundby Idrætscenter i pokalturneringen Santander Cup.

 

EH Aalborg – Lyngby HK 27-18 (13-9)

Målscorere: 

Märta Hedenquist 7, Emma Laursen 5, Sandra Erlingsdottir 5, Line Hinhede 3, Rikke Hoffbeck 3, Frida Høgaard Nielsen 2, Mette Klostermann 1,  Mille Eisenhart 1 og Mathilde Bach 1.

 

Stillinger undervejs:

2-1, 4-3, 8-7, 10-7, (13-9), 15-11, 20-12, 26-13, 26-14, 27-18.

Foto: EH Aalborg Support


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018