Forrygende EH Aalborg-sejr i pokaldrama

19. august 2020

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg sikrede sig den bedst mulige start på sæsonen, da holdet i 6. runde af pokalturneringen Santander Cup besejrede SønderjyskE på udebane med 25-26 efter et medrivende drama i Aabenraa.

Trods en lille nordjysk dominans kampen igennem, var EH Aalborg nemlig tæt på at smide sejren væk til sidst, men på godt spil og taktisk snilde reddede Allan Heine og spillerne sejren og avancementet i turneringen i kampens sidste minut.

– Det er fedt! Det er pokalhåndbold, når det er bedst, og det ligger og vipper frem og tilbage hele kampen, men jeg synes, at vi styrer det sikkert til sidst, og det er udslagsgivende, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Nordjyderne kom blæsende ud fra kampens start og satte sig tungt på spillet med god aggressivitet, og efter blot ti minutter af kampen havde EH Aalborg bragt sig sikkert i front med 1-6. Herfra blev målene mere ligeligt fordelt imellem de to mandskaber, indtil hjemmeholdet op mod pausen fik reduceret nordjydernes føring til 12-14.

– Vi kommer godt ud til kampen og spiller virkelig, virkelig godt. Vi virkede mere fysisk klar end SønderjyskE, men til sidst i halvlegen er det som om, at vi begynder at forsvare, mere end vi angriber kampen, og det gør, at vi lukker dem lidt ind igen, fortæller Allan Heine.

Efter pausen fulgtes de to hold ad, dog hele tiden med EH-mandskabet et skridt foran, indtil en SønderjyskE-time out ved stillingen 19-21 fik vendt skuden for hjemmeholdet. Med et agressivt 5:1-forsvar og direkte angrebsspil blev kampen vendt på hovedet i et snuptag, og bagud 24-23 var det nu Allan Heines tur til at kalde sine spillere i samråd.

Her sendte han klubbens nye bagspiller Sandra Erlingsdòttir tilbage i rollen som nordjysk spilstyrer efter at have givet hende et kort hvil på bænken, og den unge islænding var en af de bærende kræfter i et forrygende EH-comeback, der blev sikret med tre mål i træk.

– I vores time out får vi lavet nogle tilretninger og udskiftninger, som gør udslaget. Sandra kommer ind og er en af de primære grunde til, at vi vender det, og jeg synes, at vi er helt i kontrol til sidst, lyder det fra Allan Heine, som sammen med EH Aalborg altså er videre i dette års Santander Cup.

EH Aalborg målscorere: 

Emma Lauersen 6, Sandra Erlingsdòttir 5, Verena Oßwald 4, Rikke Hoffbeck 4, Märta Hedenquist 3, Emma Aagaard 3 og Anne Brinch 1.

Stillinger undervejs: 1-6, 6-11, 9-13, 12-14, 16-17, 19-21, 24-23, 24-26, 25-26 

Foto: SønderjyskE Damehåndbold Facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018