Høje ambitioner i Aalborg: Målet er oprykning

2. september 2020

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg har ét overordnet mål i sigte for den kommende sæson i 1. division; klubben skal tilbage i landets bedste række. 

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi går efter at rykke op i ligaen, og gerne den direkte vej. Men hvis vi skal igennem en kvalifikationskamp for at rykke op, så må vi jo tage det med, lyder det fra klubbens direktør, Henrik Skals.

Det er en stor udmelding fra en klub, hvis spillertrup blev sprængt til atomer efter sidste sæsons skrivebordsnedrykning af DHF, som fandt sted efter coronaafbrydelsen og en længerevarende appelsag.  EH Aalborg har derfor måtte starte opbygningen af et helt nyt mandskab forud for tilværelsen blandt landets næstbedste klubber. 

– Jeg er godt klar over, at vi lægger et stort pres på os selv, men hvis det havde været urealistisk, havde vi ikke sat det som vores mål. Qua den træner vi har fået, tilsat en håndfuld gode udviklingsspillere og store talenter, så er jeg rimelig fortrøstningsfuld forud for sæsonen, siger Henrik Skals.

Ungdomsspillere skal køres i stilling

Henover sommeren har EH Aalborg altså nødtvungent måtte ændre strategien for klubben og se på, hvordan man skal bruge tiden blandt landets næstbedste hold til at styrke fundamentet for fremtiden. Det har udmyntet sig i en helt ny og ung spillertrup med blot to gengangere fra sidste sæson, krydret med ligaspillere og hele syv talenter fra klubbens egen ungdomsafdeling. 

– Når vi nu blev tvunget ud i det her kæmpe skifte, hvor vi måtte omprioritere og starte forfra, så er det jo rigtig positivt, at vi kan bruge den her sæson på at køre vores ungdomsspillere af egen avl ind på førsteholdet. Det er klart, at det passer godt for vores visioner for klubben om at udvikle vores egne spillere, siger Henrik Skals.

Den nye EH Aalborg trup spiller årets første kamp i 1. division på søndag klokken 17.00 i Nørresundby Idrætscenter, hvor nordjyderne tager imod sydfynske Gudme HK.

***Billetsalget til første hjemmekamp offentliggøres Fredag***


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018