Nordjysk revanchetogt mod sjællandsk talentfabrik

15. januar 2021

Af Stefan Holmager Larsen – 

Nedtur. Så kort kan EH Aalborgs nuværende stime af resultater opsummeres efter blot to sejre i holdets seneste seks kampe i 1. divisionen. Dermed er der lagt i ovnen til et brag af revanche, når de nordjyske håndboldkvinder lørdag eftermiddag kæmper for at holde trit med topholdene i 2021’s første hjemmekamp mod Roskilde Håndbold.

– Jeg vil ikke bruge ordet krise, for jeg synes jo, at vi træner godt, og vi kommer med nogle fine ting, men det er klart, at rent mentalt, der er vi udfordret. Ligeså snart vi møder noget modgang, hvordan er det så vi skal gøre? Det har vi ikke formået at løse – hverken individuelt eller som hold, siger EH Aalborgs cheftræner Allan Heine.

Seneste kamp på udebane mod Bjerringbro FH udviklede sig til et regulært kollaps i kampens anden halvleg, og for tredje gang i denne sæson måtte de hvidblusede aalborgensere se sig distanceret med hele 10 mål på tavlen efter slutfløjt, og Allan Heine peger både i retning af en svigtende defensiv, tekniske fejl og mentale udfordringer som grundene til nederlagene.

– Det er et sammensurium af rigtig mange ting. Men jeg tror, at det er et billede af, at vi er ikke bedre end det her. Altså vi hører til i midten af 1. division og kan godt spille op med de bedste, og nu må vi så holde fuld fokus mod at vinde den næste kamp mod Roskilde. Men det bliver mere end mellemsvært, for der vandt vi med én sidste gang, så det bliver en hård opgave, siger Allan Heine med henvisning til de to klubbers første møde i denne sæson, hvor EH Aalborg i sidste minut vendte et truende nederlag til sejr på 24-25.

Siden da er holdet fra Midtsjælland faldet i kadance, og de seneste fire spillerunder er alle endt i nederlag, som har sendt Roskilde ned på en øjeblikkelig 8. plads i tabellen med blot 9 point – det er halvt så mange, som EH Aalborg på rækkens 4. plads.

Talentfabrik med håndboldtraditioner

At Roskilde er mere kendt for festival, vikingeskibe og en domkirke frem for håndbold er på mange måder et mysterium, for byens håndboldklub har både lange og stolte traditioner på Sjælland, hvor man i mange år har stået for opfostringen af succesfulde danske håndboldspillere. I flæng kan nævnes både ligatopscorer Mia Rej,  forhenværende landsholdsprofil Kristina ”Mulle” Kristiansen, og nuværende landsholdskeeper Althea Reinhardt blandt mange flere, der har fået deres håndboldmæssige opstart i Roskilde. Alligevel er det ikke den type spillere, som EH Aalborg skal forberede sig på at møde i lørdagens kamp.

– De helt store talenter, som Mia Rej-typen synes jeg ikke, de har lige nu. Men de har stadig nogle rigtig dygtige talenter og spillere, både på fløjene og bagspilspladserne, så vi skal helt sikkert være klar mod dem, lyder analysen fra Allan Heine.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018