Ny sikker Aalborg-sejr efter målorgie på Fyn

19. oktober 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg sikrede sig søndag eftermiddag endnu en storsejr til samlingen, efter holdet på udebane i Dalum Hallen på Fyn vandt 26-33 over DHG Håndbold efter en kamp, der næppe vil gå over i historien som sæsonens flotteste.

– Det var en meget rodet kamp, hvor der blev rigtig mange dueller og rigtig mange spilstop. Men vi sætter os på kampen fra starten af, og der er ikke noget at diskutere i løbet af kampen; vi er det klart bedste hold og tager herfra med to point, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Nordjyderne startede kampen med en afbrænder og en tabt bold, som gav DHG en kontra og en 1-0-føring i kampen, men herfra stod der Aalborg på alt, og særligt Emma Laursen var i hopla, da det gæstende tophold i et snuptag bragte sig i front med 2-6. En time-out hjalp dog hjemmeholdet i gang i kampen, og da nordjyderne mistede et par bolde og brændte et par chancer i angrebsspillet, var DHG kyniske og udnyttede fejlene til at reducere fra 4-8 til 7-9. Men bedst, som EH Aalborg havde mest brug for det, så startede Line Hindhede et one-woman-show, hvor hun med fire scoringer i træk ene kvinde holdt gæsterne i front. En hurtig time-out fra Allan Heine hjalp samtidig med at rettet op defensiven, og så kunne nordjyderne fortjent gå til pause foran med 11-17.

– Vi brænder lige nogle chancer, og de har lige lidt held i nogle situationer, som gør, at det tipper lidt i starten, men jeg har egentligt et billede af, at vi sætter os tungt på kampen og ejer den hele vejen igennem. Vi havde let ved at finde nogle gode chancer i vores angrebsspil, så det er jo bare fedt, at vi har så let ved at komme til vores mål, men det er også klart, at så giver det en masse spil til dem med bolden, hvor de kan trykke på. Og der så det ud til at det var en klar strategi, at de virkelig prøvede at holde på bolden og trække spillet ud, og det lykkes de egentligt godt med langt hen ad vejen, lyder det fra Allan Heine, der som modsvar sendte sine spillere frem i et offensivt forsvar.

Aldrig tvivl om udfaldet i rodet anden halvleg

Anden halvleg startede med to hurtige scoringer af DHG, og det gav for alvor blod på tanden til de angrebslystne fynboer, som startede et sandt stormløb mod den ellers solide nordjyske defensiv. Heldigvis for Aalborg, så fokuserede hjemmeholdet så meget på at score, at de helt glemte at dække op, så hver gang DHG-spillerne nettede gjorde EH-spillerne ligeså. Dette fortsatte i godt otte minutter af anden halvleg, hvorefter begge hold så småt fik bedre styr på forsvarsarbejdet. Herfra bød resten af kampen på målbytteri mellem de to hold, mens sjuskede afleveringer og sløsede afslutninger sneg sig ind i angrebsspillet blandt begge mandskaber.

– Jeg havde et billede af, at DHG havde nogle enormt lange angreb, og når vi så fik bolden, så var vi måske lige ivrige nok i nogle henseender og kom til at søge tingene lidt for tidligt, og det skaber sådan lidt en skæv balance i tingene, siger Allan Heine, som dog kunne notere sig flere flotte scoringer og gode individuelle præstationer af særligt tyske Verena Oßwald, svenske Märta Hedenquist og unge Frida Høgaard Nielsen.

Tvivl om sejrens udfald blev der dog aldrig nogensinde, og EH Aalborg var halvlegen igennem på behørig afstand af hjemmeholdet på måltavlen, som efter slutfløjt endte på cifrene 26-33 til 1. divisionens dukse, som endda havde masser af muligheder for at vinde endnu større. 

– Selvfølgelig kan man altid score nogle flere mål og finde nogle flere mål i nogle givende situationer, men vi laver 33 mål på udebane mod et hold, som lige havde fået en ordentlig lussing, og gerne vil ind og revanchere sig, og vise deres sande styrke, og derfor er jeg enormt tilfreds med at lave så mange mål mod DHG, lyder det fra Allan Heine med henvisning til fynboernes seneste 20-måls-nederlag til Ringkøbing.

Med sejren er EH Aalborg fortsat ubesejrede på 1. pladsen i landets næstbedste håndboldrække, hvor næste kamp for nordjyderne bliver på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter om en uge, hvor holdet får besøg af Rødovre HK lørdag den 24. oktober klokken 14.00.

 

DHG Håndbold – EH Aalborg 26-33 (11-17)

Målscorere:

Emma Laursen 7, Line Hindhede 6, Frida Høgaard Nielsen 4, Mille Eisenhardt 4, Anne Brinch-Nielsen 3, Rikke Hoffbeck 3, Verena Oßwald 2, Sandra Erlingsdottir 2, Mette Klostermann 1 og Märta Hedenquist 1.

Stillinger undervejs:

1-0, 2-5, 4-8, 7-9, 9-13, (11-17), 14-18, 16-22, 17-24, 20-25, 21-28, 23-29, 24-31, 26-33.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018