Optakt: Heine kræver fokus fra start mod Rødovre

22. oktober 2020

KØB BILLET TIL KAMPEN MOD RØDOVRE HK

LØRDAG D. 24. OKTOBER KL. 14:00 I NØRRESUNDBY IDRÆTSCENTER

TRYK HER!

 

Af Stefan Holmager Larsen – 

Efter seks spillede runder i årets 1. division, begynder der så småt at tegne sig et billede af hvilke hold, der skal kæmpe med om hvilke pladser i landets næstbedste håndboldrække. Hidtil er det gået forrygende med seks sejre af seks mulige til håndboldkvinderne fra EH Aalborg, men et blik på tabellen viser, at det blot er fire point, der skiller nummer to fra nummer syv, og at der generelt er mange hold, der står på spring til at fravriste nordjyderne førstepladsen, hvis de får muligheden.

– Det, jeg tror, man skal hæfte sig ved i den her 1. division, det er, at alle kampe som du kan vinde, dem skal du vinde. Så jeg tror, at den oprykker, som bliver fundet til ligaen, det er den oprykker, som dummer sig mindst. Det betyder ikke, at hvis vi taber kampe, så har vi dummet os, men det betyder bare, at man skal været 100 procent klart til alle kampe fra starten, siger EH Aalborg-træner Allan Heine.

Klar fra start gælder i særlig grad for de nordjyske dukse, når holdet lørdag eftermiddag tager imod gæsterne fra Rødovre HK. Mandskabet fra hovedstaden har nemlig, trods en øjeblikkelig tilværelse på rækkens 8. plads, allerede i flere kampe formået at drille topklubberne fra både Roskilde, Hadsten og SønderjyskE takket været et solidt defensivt arbejde og lange angreb i offensiven.

– Når jeg kigger på Rødovre, så har de jo nogle åbenlyse kvaliteter. Jeg synes, at de angriber kampene strategisk ganske fint. De kan godt løbe en kontrafase, hvis det giver mening, men hvis det ikke giver mening, så bruger de tiden med bolden rigtig fornuftigt, og så bliver det jo vanskeligt for de andre hold at score, når Rødovre har bolden. Så jeg synes egentligt, at de har overrasket mig positivt i forhold til deres tilgang i kampene, så derfor handler det om hele tiden at være max klar fra starten, lyder det fra Allan Heine.

Tidligere Danmarksmestre med scoringsproblemer

Rødovre HK har en lang historie bag sig som håndboldklub for både elite og bredde, omend storhedstiden for sjællændernes bedste damehold ligger helt tilbage i 1980’erne. Her rykkede holdet op i landets bedste række, hvor det i slutningen af årtiet blev til både en bronzemedalje, to sølvmedaljer og sågar DM-guld i 1987 efter to tætte kampe mod nordjyske Lyngså. Siden hen blev halgulvet i den københavnske forstad betrådt af blandt andre den jernhårde jernlady Marianne Florman og den senere landsholdskaptajn Mette Vestergaard Brandt, inden holdet i 1996 rykkede ud af landets bedste række.

Rødovre-holdet anno 2020 er dog i en helt anden forfatning. Selvom mandskabet i den endnu nye sæson som tidligere nævnt altså har profileret sig på en solid defensiv, som i gennemsnit blot har lukket 23 mål ind per kamp, så har sjællænderne dog haft tilsvarende vanskeligheder i den anden ende, hvor det blot en enkelt gang er lykkedes Rødovre at nå op på 25 scorede mål i en kamp. Holdets topscorer, venstrebacken Katrine Clasen, står ene kvinde noteret for næsten hver sjette Rødovre-scoring i denne sæson, og netop angrebskvalerne har været i fokus i EH Aalborgs optakt til de to klubbers møde.

– Det er klart, at det er selvfølgelig noget af det, jeg har kigget på; at vi besværliggør deres vej til mål yderligere, igennem den måde vi dækker op på, og at det kan afføde et højt tempo i kampen. Men det bliver jo den her hårfine balance i mellem Rødovre, der gerne vil have bolden meget og gerne vil trække tempoet ud, og så os, der gerne vil have noget fart i spillet og gerne vil lægge noget tryk på i vores kontrafase. Så det bliver sådan en balance med, at vi selvfølgelig skal tage de chancer, der byder sig, men også at vi skal være omhyggelige og effektive, lyder det fra Allan Heine.

Kampen mellem EH Aalborg og Rødovre HK spilles i Nørresundby Idrætscenter lørdag den 24. oktober klokken 14.00.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018