Rutineret svensker ser muligheder mod ligahold

24. september 2020
Næste hjemmekamp: Santander Cup 1/8 finale – EH Aalborg vs Silkeborg VOEL KFUM
Køb billet til kampen – Tryk her!

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg kommer på sæsonens hidtil sværeste opgave, når nordjyderne fredag aften løber på banen i Nørresundby Idrætscenter. I pokalturneringen Santander Cup er der nemlig modstand fra øverste hylde, når Silkeborg Voel KFUM kommer på besøg.

De midtjyske gæster frister til dagligt en tilværelse blandt landets bedste håndboldklubber i Bambusa Kvindeligaen, hvor holdet igennem flere sæsoner har formået at tilkæmpe sig pladser i den øverste halvdel af tabellen, senest med en 5. plads, i sidste års afbrudte sæson. Men selvom der umiddelbart bør være stor forskel på de to mandskaber, så er det ikke givet, EH Aalborg hejser det hvide flag og overgiver sig fra start. Det mener i hvert fald nordjydernes stregspiller Märta Hedenquist.

– De kan jo ramme en dårlig dag, og vi kan ramme en god dag, det ved man jo aldrig. Vildere resultater er set før, hvor bundhold slår et tophold, og hvor folk kommer ind som underdogs. Jeg synes slet ikke vi skal satse på noget, før kampen er spillet, siger den stærke svensker.

Netop Märta Hedenquist ved af erfaring hvad hun og holdkammeraterne skal op imod, for hun har som en af de få i truppen allerede prøvet kræfter med håndbold på øverste hylde, hvor hun i sidste sæson spillede med på ligaholdet i Horsens Håndbold. Derfor påtager hun sig hellere end gerne rollen som forgangskvinde på et EH Aalborg-mandskab med en gennemsnitsalder i den lave ende af 20’erne.

– Jeg vil have det ansvar, og tager også det ansvar og får også det ansvar. Jeg synes, at vi er et hamrende godt hold, og jeg ved, at hvis vi lige kan få det der energiniveau højre op og være lidt mere fokuseret, så ser jeg rigtig store muligheder i kampen mod Silkeborg, lyder det fra Märta Hedenquist.

Gensyn med tidligere EH Aalborg-profil

EH Aalborg-spillerne får dog nok at se til fredag aften, for det er et Silkeborg-hold spækket med profiler, der gæster Nordjylland. Særligt den tidligere danske landsholdsplaymaker Jane Schumacher, den hurtige norske fløj Hege Bakken Wahlquist og den solide keeper Stine Bonde vil være værd at holde et vågent øje med i gæsterne trup, der dog også byder på et særdeles velkendt ansigt for det nordjyske publikum.

Silkeborg Voel har i optakten til denne sæson nemlig været så hårdt ramt af skader, at man sidst i august i al hast var tvunget til at indhente en ekstra bagspiller til truppen – og her faldt valget på den tidligere EH Aalborg-profil Julie Jensen, der blev hentet til klubben fra Herning-Ikast. Paraderækken af ligaprofiler fylder dog ikke meget hos EH Aalborg-spillerne, for de har nemlig rettet øjnene på sig selv og egne kvaliteter forud for pokalkampen.

– Vi skal fokusere rigtig meget på forsvaret, for det er vores styrke, men det kommer til at være den mentale del, der kan afgøre det. For de er større og stærkere end os; de har spillet flere svære kampe end os, og møder sværere modstandere til dagligt, så selvfølgelig har de et overtag i forhold til os. Men hvis vi kan have et overtag i den mentale del, og vi bliver ved med at kæmpe til sidste sekund, så er det dér, vi har vores chance, siger Märta Hedenquist.

Kampen mellem EH Aalborg og Silkeborg Voel KFUM spilles klokken 19.00 i Nørresundby Idrætscenter.

Foto: EH Aalborg Support


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018