Sejr, comeback og debut!

23. februar 2020

Lørdag d. 22. Februar kom Ajax København på besøg i Nørresundby Idrætscenter til 21. Spillerunde i HTH ligaen. Kampen havde længe været udset som en af sæsonens afgørende nøglekampe, men derudover skete der både på og udenfor banen en masse ting der satte ekstra fokus på kampen.

Fredag spillede EH Aalborgs direkte konkurrent Skanderborg kamp og de fik et overraskende point mod Nykøbing Falster Håndbold. Derfor var der makismalt pres på før kampen da Skanderborg nu var foran med 2 point i tabellen på den vigtige 13. plads. Men der var også gode nyheder forud for kampen. En af profilerne, Line Berggren Larsen, var nemlig blevet meldt klar til kamp efter at have siddet ude siden første kamp efter nytår med en ledskade i tommelfingeren.

Den anden store historie forud for kampen var at der udover comeback til Line også var comeback til cheftræner Morten Holmen. Morten har tidligere stået i spidsen for EH Aalborg og efter den seneste trænerrokade blev Morten udpeget som manden der skulle sikre EH Aalborg´s overlevelse i HTH ligaen. Samtidigt var det første hjemmebanekamp for den nye assistent Kenneth Hedegaard, som før stod i spidsen for U19 holdet og som iøvrigt er en af EH Aalborg´s grundlæggere.

EH Aalborg kom blæsende til dagens opgør og efter otte minutters spil stod der 7-1 til hjemmeholdet på måltavlen. En historisk god start på en kamp i liga-favør og stemningen blev højere og højere i Nørresundby Idrætscenter. I de følgende 10 minutter blev stemningen en smule nervøs da gæsterne begyndte at få styr på spillet. Men da Emma Friberg sendte bolden i mål fra eget felt til en føring på 4 mål var stemingen hurtigt i top igen. Herefter fulgtes de to hold frem til pausen hvor afstanden stadig var 4 mål.

Efter pausen kom hjemmeholdet igen bedst fra start og i store dele af halvelgen var de 4 mål forskellen på de to hold. Mod kampens afslutning reducerede Ajax København kortvarigt til 3 mål, men i den afgørende fase trak EH Aalborg igen fra og holdte afstanden ind i kampens slutfase. Med få minutter igen blev det klart at EH Aalborg ville tage begge point i opgøret og det nye trænerteam fik dermed den bedst tænklige start. Det var en krav at der skulle point på kontoen for ikke at ryge helt ud i mørket og holdet og trænerteamet rykkede sammen og præsterede under et kæmpe pres. Kampens spiller blev Jenny Carlson og hendes præstation gav samtidigt en plads på rundens hold i 21. spillerunde i HTH-ligaen.

Tusind tak til de 416 tilskuere der var mødt op for at støtte holdet i denne vigtige kamp og tillykke til truppen med sejren, tillykke til Line med comeback, tillykke til Jenny med sin debut på rundens hold og tillykke til trænerteamet med den flotte ligadebut.

 

Nordjyske artikel – Tryk her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018