Tæt på pokalchok – EH Aalborg spillede lige op med ligahold

26. september 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Der var drama for alle pengene til håndboldtilskuerne i Nørresundby Idrætscenter, da EH Aalborg fredag aften spillede lige op med ligaholdet Silkeborg Voel KFUM i 1/8-delsfinalerne af pokalturneringen Santander Cup. Hele to gange lykkedes det nemlig det nordjyske 1. divisionshold at presse kampen ud i forlænget spilletid, inden holdet til slut måtte kapitulere med stillingen 33-40.

– Jeg er bare mega stolt af mit hold, og mega stolt over, at vi spiller lige op med dem i 75 minutter. Meget mere stolt end skuffet. Vi leverer en mega god indsats. Selvfølgelig er jeg lidt ærgerlig over, at vi ikke lige trækker den hjem til sidst, men jeg er meget mere stolt end skuffet, lyder det fra EH Aalborg-spilleren Emma Laursen.

Hun og resten af den nordjyske trup startede kampen i et tempo, der til fulde kunne matche de midtjyske ligagæste, og takket være en angrebsivrig bagkæde, hvor Emma Laursen storspillede sammen med Sandra Erlingsdottir og Verena Osswald fik aalborgenserne en forrygende start med fire mål på fem minutter. En hurtig time-out fra Silkeborg fik dog gang i gæsternes forsvar, der stille og roligt bød værterne op til dans. Men takket være en solid Aalborg defensiv med en stærk Jesse Van de Polder i målet og tålmodigt angrebsspil, så lykkedes det alligevel hjemmeholdet at spille helt lige op med ligaholdet i kampens første halvleg, der sluttede 12-12.

Taktisk genistreg tæt på at snyde favoritterne

Fra pausen kom EH Aalborg-spillerne ud som lyn og torden, og på blot to og et halvt minut havde hjemmeholdet med tre mål i træk endnu engang bragt sig foran mod Silkeborg. Herefter fulgte kampen mønstret fra første halvleg, hvor EH Aalborg var i front til godt fem minutter før tid, hvor rutinen fra ligaen for alvor skinnede igennem. Her trak gæsterne nemlig fra med tre mål i træk til 25-28, men bedst som man troede, at kampen var afgjort, så gjorde Allan Heines tropper et comeback af de større. Polder agerede levende mur i målet, mens først Anne Brinch-Nielsen og dernæst Emma Laursen reducerede inden det i kampens døende sekunder blev islandske Sandra Erlingsdottir, der fik smidt bolden i mål til udligning 28-28.

– Vi spiller utrolig tålmodigt angrebsspil – til tider – men vi spiller også med fart, og så dækker vi pissegodt op. Det er der, vi har vores force, og holder dem nede, og spiller lige op med dem gennem hele kampen, og vi er jo faktisk foran igennem det meste af kampen, fordi vi lukker ned i forsvaret, men også fordi vi scorer på nogle chancer i angrebet, siger Emma Laursen.

I kampens første omgang forlængede spilletid tog Allan Heine teten, da han sendte sine tropper op i et ultraoffensiv 3-3-forsvar, men et par hurtige mål af de midtjyske favoritter gjorde dog, at det var hjemmeholdet, der atter måtte jagte udligningen. Den kom dog også, da Märta Hedenquist i de døende sekunder endnu engang fik udlignet gæsternes føring og sendt kampen ud i endnu en forlængelse. 

– Vi tænkte, at nu vil vi prøve at gøre noget, og se om vi kan lykkes med noget andet, og det offensive forsvar gør jo faktisk, at vi kommer tilbage to gange i de forlængede spilletider, men til sidst er vi bare færdige. Det, er vi godt klar over, er en risiko, men vi havde jo håbet på, at vi lige kunne få lukket den der ekstra kasse ind, der afgjorde det til vores fordel, forklarer EH Aalborg-cheftræner Allan Heine, som dog i stedet kunne se ligaholdet lykkes med at justere angrebsspillet ind overfor det taktisk træk.

– Der har vi brug for lidt held og lidt medvind, og det får Silkeborg, og så løber de fra og får et hul på tre mål, og så punkterer ballonen der, siger Allan Heine altså til sidst kunne se gæsterne snuppe sejren.

Efter pokalexitet har EH Aalborg blot halvandet døgn til at restituere inden holdet søndag spiller topkamp i 1. divisionen, hvor holdet på udebane klokken 16.00 møder Roskilde Håndbold.

EH Aalborg – Silkeborg Voel KFUM 33-40* (efter to gange forlænget spilletid)
Ordinær spilletid 28-28 (12-12)
32-32 – Efter første omgang forlænget spilletid.

Målscorere:

Sandra Erlingsdottir 8, Emma Laursen 8, Anne Brinch-Nielsen 4, Line Hinhede 4, Rikke Hoffbeck 3, Verena Osswald 2, Märta Hedenquist 1, Mette Klostermann 1, Mille Eisenhart 1 og Mathilde Bach 1.

Stillinger undervejs: 

4-2, 5-4, 7-7, 10-7, 10-11, (12-12), 15-12, 17-15, 22-20, 23-23, 25-28, (28-28), 29-31, (32-32), 33-40.

 

Foto: EH Aalborg Support


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018