Tidligt topopgør venter i Sønderjylland

11. september 2020

Af Stefan Holmager Larsen – 

Når EH Aalborg lørdag eftermiddag løber på banen i Aabenraa til sæsonens anden kamp i kvindernes 1. division, så er der langt mere end blot to point på spil. Både nordjyderne og hjemmeholdet fra SønderjyskE forventes nemlig at spille med helt fremme i toppen af rækken, og her vil en sejr kunne få ekstra betydning, når det endelige regnskab om oprykning skal gøres op til sidst i sæsonen. 

De to hold har allerede stiftet bekendskab med hinanden, da de for blot to uger siden mødtes i en dramatisk kamp i pokalturneringen Santander Cup. Her måtte EH Aalborg vente helt til kampens døende sekunder med at række hænderne sejrsikkert i vejret ved resultatet 25-26, efter en tæt kamp med masser af fight, og derfor er forventningerne også helt klare i Aalborg-lejren inden opgøret.

– Jeg tænker, at vi møder et stærkt hold. Det kunne man også se ud fra pokalkampen, at det er et godt hold, der har fået en masse nye spillere til – også spillere af høj kvalitet. Så jeg tror, at det bliver en spændende kamp mellem to hold, som kommer til at kæmpe med i toppen, så det bliver en rigtig vigtig kamp, også i forhold til resten af sæsonen, lyder det fra EH Aalborg-fløjen Rikke Hoffbeck.

Nordjysk fløj med lokalkendskab

Netop Rikke Hoffbeck har et stort kendskab til klubben fra grænselandet. Udover at hun selv kommer fra Sønderborg, så har den hurtige fløj spillet hele seks sæsoner i den sønderjyske klub, inden hun i sommerpausen skiftede til de nordjyske konkurrenter. Derfor gav det også ekstra krydderi på de to mandskabers kamp i pokalturneringen, hvor Hoffbeck for første gang løb på banen i Aabenraa som modstander.

– Selvfølgelig var det jo lidt specielt. Jeg kender rigtig mange mennesker dernede, og mange af pigerne på holdet er mine rigtig gode veninder, men jeg tror egentligt bare, at jeg sagde til mig selv, at jeg skulle tage det som en oplevelse, og nyde at være i så fede omgivelser, med så mange mennesker jeg kender. Så i stedet for at være nervøs og skræmt, så prøvede jeg egentligt bare at vende det om og sige, at det her bliver bare en mega fed oplevelse, og det gjorde det jo så også, fordi at vi vandt. Det var prikken over i’et, siger Rikke Hoffbeck.

EH skal matche SønderjyskE på tænding

Mens EH Aalborg startede sæsonen med en knusende 32-18-sejr hjemme over Gudme HK, så kollapsede SønderjyskE, da de i deres debutkamp tørnede sammen med Ringkøbing. Det var ellers sønderjyderne, der lagde bedst ud og bragte sig i front 0-4 på udebane, men som kampen skred frem blev de indhentet, og mod slutningen af anden halvleg blev holdet løbet over ende af Ringkøbing, som udnyttede en sønderjysk scoringspause på syv minutter til at sikre sig en overbevisende sejr på 29-21.

Alligevel tror Rikke Hoffbeck ikke, at nederlaget vil vise et mere tændt SønderjyskE-mandskab, for EH Aalborg-pigerne skal nok matche hjemmeholdet på både vilje og fight.

– Jeg tror bare, at vi går ind til kampen og tænker, at vi vil mega gerne vinde over dem, fordi vi ved, at det er en vigtig kamp, og så tager vi de gode ting med fra kampen mod Gudme, så jeg tror ikke, at man kommer til at se, at de er mere sultne end os, fordi de har et nederlag. Overhovedet ikke, lyder det fra den unge fløj, som selv gik forrest i 14-målssejren over fynboerne, hvor hun udover topscorertitlen også løb med kåringen som kampens bedste EH-spiller.

– Jeg er sikker på, at hvis vi spiller op til vores bedste, så vinder vi også på lørdag. Vi kommer til at give den fuld skræl fra starten af, fordi vi ved, at det er en rigtig vigtig kamp også på lang sigt, siger Rikke Hoffbeck.

Kampen mellem SønderjyskE og EH Aalborg spilles lørdag den 12. september klokken 15.00 i Arena Aabenraa.

Foto: SønderjyskE damehåndbold support


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018