Trods dukseplads i 1. division: – Vi mangler forsat meget

8. oktober 2020

Køb billet til kampen mod AGF

Lørdag d. 10. Oktober kl. 13:30 i Nørresundby Idrætscenter

TRYK HER!

 

Af Stefan Holmager Larsen – 

Hvis smilene virker ekstra store på EH Aalborgs 1. divisionsspillere i denne tid, så er der en ganske god forklaring. Håndboldkvinderne fra Limfjordsbyen har nemlig gjort det klart fra start, at målet for denne sæson er at gøre tilværelsen i landets næstbedste række så kort som mulig og tage en ekspresbillet direkte retur til Bambusa Kvindeligaen. 

Efter blot fire kampe har holdet allerede lagt sig alene i spidsen af tabellen, hvor EH Aalborg som det eneste mandskab endnu har tilgode at tabe et point. Læg dertil at nordjyderne gjorde yderst fornem figur, da de i pokalturneringen pressede ligamandskabet fra Silkeborg Voel ud i to omgange forlænget spilletid, så har man en ganske glad mand i spidsen for holdet.

– Jamen vi har jo egentligt ikke tabt en kamp endnu, hvis man tæller ordinær spilletid, så jeg synes sådan rent resultatmæssigt, at vi er på et rigtig fint område, lyder det med jysk beskedenhed fra EH Aalborgs cheftræner Allan Heine, som dog alligevel har masser af noter på blokken, for selvom holdet har fået en forrygende entré i rækken, så er der fortsat store muligheder for forbedringer hos 1. divisionens dukse.

– Jeg synes at rent spillemæssigt, dér mangler vi en del. Det er der jo ikke noget underligt i, for vi er stadig et relativt nyt hold, så der er stadig nogle detaljer i spillet og rent taktisk individuelt, som vi prøver at arbejde lidt med, fortæller Allan Heine.

Manglerne bliver udstillet under pres

At EH Aalborg stadig er et nyt hold, der endnu har til gode at lære hinanden hundrede procent at kende kom til frit skue, da holdet i den seneste kamp for halvanden uge siden på udebane blev presset til det yderste af et hårdt kæmpende Roskilde-hold. Inden nordjyderne fik hevet 24-25-sejren i hus, så måtte topholdet igennem en rædselsfuld start på kampen, hvor de ventede hele 18 minutter på at score deres blot tredje mål i kampen.

– Det her med, at når vi bliver stressede og forvirrede i kampene, så har vi ikke sådan en klar fornemmelse af, hvad er det så, vi kan ty til, siger Allan Heine, som hidtil har kunne sætte sin lid til den islandske playmaker-profil Sandra Erlingsdottir. Det er dog ikke holdbart at lægge hele ansvaret over på blot en enkelt person, og derfor er den foregående halvanden uges kamppause gået med at justere ind på netop dét.

– Jeg synes, at Sandra har været god, i de perioder vi har været pressede, til at finde nogle angrebsåbninger, men hvis det ikke lige lykkes, hvad er det så for nogle ting, vi kan gøre, og hvad er det for nogle individuelle kompetencer, vi kan sætte i spil. Dér, synes jeg, at vi mangler lidt endnu til at få noget fornemmelse for hinanden, så det er sådan noget, vi arbejder med, men det er jo detaljer, når vi kigger på, hvordan vi i bund og grund har præsteret set over alle kampene, lyder det fra Allan Heine.

Næste kamp for EH Aalborg bliver på lørdag klokken 13.30, hvor holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter får besøg af AGF Håndbold.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018