Unge Askvist brillerede i storsejr

17. januar 2021

Af Stefan Holmager Larsen – 

Jubelbrølene og forløsning var til at føle på, da håndboldkvinderne fra EH Aalborg lørdag eftermiddag tog 2021’s første sejr, da holdet på overbevisende manér bankede Roskilde Håndbold med 32-25 på hjemmebane.

– Det er altid rart at vinde. Nu har vi været lidt ustabile kan man vist godt sige, så nu handler det om, at vi skal kunne vinde den næste kamp også, og det sætter vi alle sejl ind på nu, siger cheftræner Allan Heine.

Efter blot to sejre i holdets seneste seks opgør – hvoraf den seneste kamp mod Bjerringbro bød på et klart 10-målsnederlag – var der på forhånd ellers lagt en dæmper på de nordjyske forventninger til opgøret mod Roskilde, som i efteråret var ganske tæt på at snuppe sejren i de to holds første møde. 

Kampen i et mennesketomt Nørresundby Idrætscenter var da også ganske tæt i kampens første 20 minutter, hvor de to hold fulgtes ad. Men fra stillingen 10-9 i EH Aalborgs favør begyndte den unge målvogter Laura Askvist at vise sit store talent frem bag et velspillende nordjysk forsvar. Med redninger på skud fra både Roskildes bagkæde og fløjspillere satte Askvist gang i en forrygende periode med en håndfuld hurtige EH-scoringer til følge, og i et snuptag var hjemmeholdet i front med sikre 15-9 – En sikker 6-målsføring, der holdt resten af vejen til pausestilligen 17-11. 

– Vi har jo ret godt styr på det fra 10-9. Vi får lavet lidt justeringer defensivt, og Laura Askvist kommer ind og har nogle redninger, og så ejer vi jo egentligt kampen derfra. Der er jo overhovedet ikke nogen tvivl fra det minut dér til kampen slutter, lyder det fra Allan Heine.

Chefen nød anden halvleg

Fra anden halvlegs start fortsatte EH Aalborg, hvor holdet slap før pausen, og med kontinuerligt højt niveau af Laura Askvist i målet og en glimrende kontrafase af markspillerne, så var der i kampens sidste 30 minutter ingen tvivl om nordjydernes sejr – blot om hvor stor den skulle være. Hele 30-20 kom aalborgenserne foran, inden de midtsjællandske gæster fik pyntet på resultater i slutfasen, hvor Laura Askvist dog endnu engang fik slået sit navn fast som kampens helt store oplevelse med to redninger på straffekast i opgørets døende minutter.

– Jeg nød det for én gangs skyld. Også fordi der er så mange gode angreb; så mange gode defensive aktioner; der er så mange gode opspil til vores chancer, og det var bare dejligt at se, at vi endelig lykkedes – både individuelt, men også kollektivt. Vi får sat hinanden i nogle rigtig, rigtig gode situationer. Jeg er specielt tilfreds med, at vi får delt spillet rigtig godt ud. Der er masser af chancer til vores dygtige fløje, vi får nogle fine skud fra distancen, og så det her med, at vi får omsat et godt forsvarsspil til en kontrafase, eller i det hele taget bare at omsætte et mål til dem til en chance til os, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, at vi har fået implementeret så hurtigt, lyder det fra Allan Heine.

Næste kamp for EH Aalborg bliver spillet på søndag den 24. januar klokken 16.30, hvor holdet på udebane i Smilets By gæster Aarhus og AGF.

 

EH Aalborg – Roskilde Håndbold 32-25 (17-11)

Målscorere: 

Emma Laursen 6, Rikke Hoffbeck 5, Anne Brinch-Nielsen 4, Line Hindhede 4, Sandra Erlingsdottir 4, Frida Høgaard Nielsen 4, Märta Hedenquist 3, og Mille Eisenhardt 2.

Stillinger undervejs:

3-3, 6-6, 9-7, 10-9, 15-9, (17-11), 21-13, 23-17, 27-18, 30-20, 32-25


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kurv

Mød os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg EH Aalborg

Elitehåndbold Aalborg ©2018